Azra Pucko

Je ustanoviteljica ter vodja Libero dance centra, plesna učiteljica, ki poučuje najmlajše in tiste malo starejše, uspešno vodi plesni center Libero ter razvija nove projekte in organizira številne dogodke in tekmovanja. Je tudi predsednica sodniške komisije MTP Plesne zveze Slovenije ter mednarodna sodnica IDO.

Svojo plesno pot je pričela kot deklica, ko se je pri 9. letih prvič odpravila v plesno šolo Urška, kjer je ostala naslednjih 23 let.

Prve plesne korake je storila pod vodstvom Mimi Marčac Mirčeta, pri kateri je plesala jazz balet še nadaljnjih 10 let. Pri 17. letih je svoje znanje začela dopolnjevati s takrat vse bolj popularnim hip hopom in se zato pri 18. tudi prvič odpravila po svoje znanje čez lužo, v ZDA, kamor se vrača vsako leto in izpopolnjuje svoje znanje na številnih plesnih delavnicah, s tujimi koreografi. Poleg plesanja, je pri 15ih letih začela svoje znanje prenašati na podmladek, v čemer še danes najbolj uživa. Poleg tekmovanj je bila redna plesalka skupine Mrhe d.o.o., v takrat zelo priljubljeni oddaji Brez zapor.


Kot članica Plesne zveze Slovenije, si je na IDO tekmovanjih priplesala precej rezultatov, nekateri med njimi pa so zmaga na Evropskem prvenstvu med hip hop solo članicami ter številne naslove Evropske kot Svetovne prvakinje med formacijami.

Pod njenim vodstvom in z njenimi koreografijami, so si plesalci priplesali številna odličja, naj jih izvzamemo le nekaj:
- več kot 20 nazivov Državnih prvakov
- več kot 10 nazivov Evropskih prvakov
- več kot 20 nazivov Svetovnih viceprvakov in prvakov

Poleg tekmovanj je stala na odru številnih glasbenikov ter se pojavljala v njihovih videospotih ter nastopila v številnih oddajah in prireditvah z imeni kot so Plavi orkestar, Magnifico, Helena Blagne, Davor Radolfi, Rebeka Dremelj, Avia band, Alenka Godec, Colonia, Samuel Lucas, Jan Plestenjak, ... Kot koreografinja je sodelovala pri snemanju številnih reklam ter oddaj.
>