2.jpg

Plesni tečaji za odrasle

Celebrating

Mesto vam ponuja številne plesne zabave, ki se odvijajo po različnih lokacijah v Ljubljani. 

In čas je, da jih ne opazujete le s strani ampak se tudi sami zavrtite na plesišču in prepustite plesnim ritmom. Potrebujete le nekaj osnovnih korakov, ki jih lahko različno prepletate med seboj in prav vsi boste lahko preplesali poletne večere v mestu.

Za vas smo pripravili plesne tečaje, ki potekajo enkrat tedensko, v prostorih plesnega centra Libero. 

Vsi tečaji bodo potekali v manjših skupinah, da se bomo lahko posvetili prav vsakemu izmed vas

 

Vsi tečaji potekajo pod vodstvom licenciranih in strokovno usposobljenih plesnih učiteljev.

 

Tečaj DRUŽABNIH PLESOV

Poskrbite, da se boste lahko vedno odzvali povabilu na ples!

Osnovno znanje družabnih plesov je del splošne razgledanosti in vsem nam je znano, da ples povezuje, zbližuje predvsem pa osrečuje. 

Tečaj družabnih plesov, je namenjen vsem, ki se želite v štirih dneh naučiti osnovne korake FOXTROTA oz quickstepa, DISCO FOXa, POČASNEGA in HITREGA VALČKA; nekaj korakov BLUESA, za dodatek pa še korake v ritmu CHA CHA CHAja. 

Pridite v dvoje ali sami; število mest v skupini je omejeno, saj se želimo prav vsakemu izmed vas posvetiti in poskrbeti, da se naučite kar se da veliko.

In ne pozabite: Za učenje plesa ni nikoli prepozno! Ne odlašajte!

TERMINI tečaja DRUŽABNIH PLESOV:

- SREDA od 20:30 do 22:00

slikca 4.jpg
 

Tečaj SALSE

slikca 1.jpg

Prav vsi se težko upremo vročim ritmom salse. Temperamenten karibski ples, prvotno s Kube, pomešan z vplivi glasbe v ZDA je še vedno eden izmed najbolj priljubljenih plesov po vsem svetu. Živahna glasba in menjava partnerjev na plesišču pripomoreta k spoznavanju novih ljudi in druženju. Čas je, da se opogumite in se naučite vsaj nekaj osnovnih figur, ki jih boste lahko med seboj kombinirali in z njimi blesteli na plesišču.

Je eleganten ples za katerega je značilno, da se plesalca gibljeta v liniji po namišljeni črti, tako v odprti kot zaprti drži.

Poznamo več stilov salse, pri nas učimo Salsa LA style (salsa on1) in Salsa NY style (salsa on2), ki ga na našem urniku prepoznate pod imenom MAMBO.

TERMINI tečaja SALSE:

- TOREK od 19:00 do 20:00 - začetni tečaj

- PONEDELJEK od 21:00 do 22:30 - nadaljevalni tečaj (2-4)

- SREDA od 21:00 do 22:30 - nadaljevalni tečaj MAMBO

 

Tečaj BACHATE

Bachata je karibski ples, ki prihaja iz Dominkanske republike, ki se je kasneje v 21. Stoletju širil tudi skozi Evropo, kjer se je skupaj z glasbo spreminjal in razvijal naprej. Malce bolj počasen in senzualen ritem dovoljuje, da se malo spočijemo od divjih ritmov salse. Tudi pri bachati poznamo več stilov:
Bachata Moderna - poudarek je predvsem na figurah in menjavi prostora, razvila se je z mešanjem dominicane in salsa figur v njo.

Sensual Bachata - poudba bolj zaprta drža, interpretacija glasbe, upočasnitev gibov  

Bachata Dominicana - vračamo se h koreninam, kjer je poudarek na  gibih z nogami ter bolj odprti drži, tudi glasba je hitrejša.  

Bachata fusion – vsi stili bachate v enem!

 

Ker se želimo s plesom prilagoditi glasbi, ni dovolj da poznamo samo en določen stil, temveč vsaj osnove vseh, s katerimi lahko kombiniramo da ples postane zanimiv.

TERMIN tečaja BACHATE:

- PONEDELJEK od 20:00 do 21:00 - začetni tečaj

- SREDA od 20:00 do 21:00 - nadaljevalni tečaj Bachata Fusion

slikca 3.jpg
 

NOVO - Tečaj JAZZ BALET/SHOW DANCE za odrasle

Group Dance

Jazz balet pooseblja eleganco, popolno plesno tehniko, milino ter gracioznost. Poudarek je na tehniki, ki jo razvijamo s skoki, z obrati … Trening jazz baleta se prične z ogrevanjem telesa, vajami za raztezanje ter vajami za moč. Del treninga je posvečen pravilni izvedbi tehnike gibov, ki odlikujejo to zvrst plesa. Tehnika jazz baleta je vpeljana v koreografijo tako, da se razni skoki, obrati, pliei prepletajo s koreografijo. 

TERMINI tečaja JAZZ BALET/SHOW DANCE za odrasle:

- ČETRTEK od 19:00 do 20:30

 

Tečaj HIP HOPA

Na vajah hip hop sledimo novim smernicam, ki vključujejo koreografije na hip hop glasbo, prav tako se dela na socialnem razvoju plesalca, saj se naučijo prilagajanja ter samodiscipline.  Velik poudarek je na poslušanju glasbe , s katero razvijamo občutek za ritem ter muzikaličnost. Hip hop zajema več različnih stilov vse od old school hip hop stila pa vse do new styla, kar pomembno vpliva na splošno plesno razgledanost plesalca. 

TERMIN tečaja HIP HOP ZA ODRASLE:

- SREDA od 19:00 do 20:30

Hip Hop Class
 

Tečaj JOGE

Yoga Class

Joga je vadba, ki je zelo nežna, a vendar zelo učinkovita. Pri vadbi krepimo, oblikujemo ter sproščamo telo. Z jogo krepimo mišice medeničnega dna in hrbtne ter trebušne mišice, kar nam pomaga razviti svoj center moči. Pridobimo na gibljivosti telesa, prav tako z vadbo krepimo telo od znotraj navzven in hkrati umirjamo svoj um in dih.

TERMIN tečaja JOGA ZA ODRASLE:

- TOREK od 19:00 do 20:00