Plesni tečaji za odrasle

Celebrating

Mesto vam ponuja številne plesne zabave, ki se odvijajo po različnih lokacijah v Ljubljani. 

In čas je, da jih ne opazujete le s strani ampak se tudi sami zavrtite na plesišču in prepustite plesnim ritmom. Potrebujete le nekaj osnovnih korakov, ki jih lahko različno prepletate med seboj in prav vsi boste lahko preplesali poletne večere v mestu.

Za vas smo pripravili plesne tečaje, ki potekajo enkrat tedensko, v prostorih plesnega centra Libero. 

Vsi tečaji bodo potekali v manjših skupinah, da se bomo lahko posvetili prav vsakemu izmed vas. Vadba pa poteka pod določenimi posebnimi pogoji, ki smiselno sledijo priporočilom NIJZ za preprečevanje okužbe koronavirusa (epidemije Covid-19).

Cena tečajev znaša 40 €/osebo ali 70€/par za 4 vaje po 90 minut. Vsi tečaji potekajo pod vodstvom licenciranih in strokovno usposobljenih plesnih učiteljev.

 

Tečaj DRUŽABNIH PLESOV ter tečaj za svate

Poskrbite, da se boste lahko vedno odzvali povabilu na ples!

Osnovno znanje družabnih plesov je del splošne razgledanosti in vsem nam je znano, da ples povezuje, zbližuje predvsem pa osrečuje. 

Tečaj družabnih plesov, je namenjen vsem, ki se želite v štirih dneh naučiti osnovne korake FOXTROTA oz quickstepa, DISCO FOXa, POČASNEGA in HITREGA VALČKA; nekaj korakov BLUESA, za dodatek pa še korake v ritmu CHA CHA CHAja. 

Pridite v dvoje ali sami; število mest v skupini je omejeno, saj se želimo prav vsakemu izmed vas posvetiti in poskrbeti, da se naučite kar se da veliko.

In ne pozabite: Za učenje plesa ni nikoli prepozno! Ne odlašajte!

TERMINI tečaja DRUŽABNIH PLESOV 2020:

- TOREK od 20:30 do 22:00 (pričnemo 6.10.2020)

 

Tečaj LINIJSKE SALSE

Prav vsi se težko upremo vročim ritmom salse. Čas je, da se opogumite in se naučite vsaj nekaj osnovnih figur, ki jih boste lahko med seboj kombinirali in z njimi blesteli na plesišču.

Oče salse je kubanski ples »Son«, eleganten ples v paru, ki je prodrl v svet kot glasbena zvrst v začetkih 20. stoletja, kasneje pa se je pod vplivom mamba, chacha-ja in rock'n rolla v Ameriki razvijal naprej.

 

Pri linijski salsi pogosto pravimo, da je plesalka kot nekakšna slika, katero želi plesalec  predstaviti v najlepši luči, ona pa kot večina deklet  pri tem neizmerno  uživa. Je športno-eleganten ples za katerega je značilno, da se plesalca gibljeta v liniji po namišljeni črti, tako v odprti kot zaprti drži. Pridite v dvoje ali sami!

TERMINI tečaja LINIJSKE SALSE 2020:

 

- ČERTEK od 19:00 do 20:30 (pričnemo 1.10.2020)

 

Tečaj BACHATE

Bachata je ples ki prihaja iz Dominkanske republike in  se je  razširil tudi v druge dele Latinske Amerike, kjer ga smatrajo kot narodni ples.  Kasneje v 21. Stoletju se je širil tudi skozi  Evropo, kjer se je skupaj z glasbo spreminjal in razvijal naprej.

 

Obstaja več različnih stilov bachate, dominikanski stil je izviren in se pleše pretežno v odprtem položaju s poudarkom na » foot worku«,  kasneje pa se je razvil še tako imenovani sensual bachata stil, ki se pleše v zaprtem položaju/zaprti drži.

Skupaj se bomo naučili osnove dominikanskega stila bachate, kar pomeni osnovni footwork v odprti drži.

 

Ko osvojimo osnove le te pa se bomo skupaj približali s povezavo v senzualno bachato, kjer sta plesalca v tesnejšem kontaktu.

TERMIN tečaja BACHATE 2020:

- ČETRTEK od 20:30 do 22:00 (pričnemo 1.10.2020)

 

Tečaj SOLO LATINO

Zumba Dance Class

Za vse tiste, ki si želite plesati a ne morete prepričati vašega partnerja, da se vam pridruži?

Ali pa ste preprosto samske oziroma rade plešete same?

Potem je tečaj SOLO LATINO prava izbira za vas.

V tečaju solo Latina boste dobili priložnost, da se v štirih dneh spoznate z osnovami in osnovnimi kombinacijami latinsko - ameriških plesov.

Vsak dan se boste uro in pol spoznavali z enim od teh plesov: Cha cha cha, Jive, Salsa in pa romantična Rumba.

Število mest v skupini je omejeno, saj se želimo prav vsakemu izmed vas posvetiti in poskrbeti, da se naučite kar se da veliko.

In ne pozabite: Za učenje plesa ni nikoli prepozno! Ne odlašajte!

 

TERMINI tečaja SOLO LATINO 2020:

- TOREK od 19:00 do 20:30

 

Tečaj HIP HOPA

Na vajah hip hop sledimo novim smernicam, ki vključujejo koreografije na hip hop glasbo, prav tako se dela na socialnem razvoju plesalca, saj se naučijo prilagajanja ter samodiscipline.  Velik poudarek je na poslušanju glasbe , s katero razvijamo občutek za ritem ter muzikaličnost. Hip hop zajema več različnih stilov vse od old school hip hop stila pa vse do new styla, kar pomembno vpliva na splošno plesno razgledanost plesalca. 

TERMIN tečaja HIP HOP ZA ODRASLE:

- SREDA od 19:30 do 20:30

Hip Hop Class
 

Tečaj JAZZ BALET/SHOW DANCE za odrasle

Group Dance

Jazz balet pooseblja eleganco, popolno plesno tehniko, milino ter gracioznost. Poudarek je na tehniki, ki jo razvijamo s skoki, z obrati … Trening jazz baleta se prične z ogrevanjem telesa, vajami za raztezanje ter vajami za moč. Del treninga je posvečen pravilni izvedbi tehnike gibov, ki odlikujejo to zvrst plesa. Tehnika jazz baleta je vpeljana v koreografijo tako, da se razni skoki, obrati, pliei prepletajo s koreografijo. 

 

TERMINI tečaja JAZZ BALET/SHOW DANCE za odrasle:

- PONEDELJEK od 20:00 do 21:30

 

Tečaj JOGE

Joga je vadba, ki je zelo nežna, a vendar zelo učinkovita. Pri vadbi krepimo, oblikujemo ter sproščamo telo. Z jogo krepimo mišice medeničnega dna in hrbtne ter trebušne mišice, kar nam pomaga razviti svoj center moči. Pridobimo na gibljivosti telesa, prav tako z vadbo krepimo telo od znotraj navzven in hkrati umirjamo svoj um in dih.

TERMIN tečaja JOGA ZA ODRASLE:

- PONEDELJEK od 19:30 do 20:30

- ČETRTEK od 18:00 do 19:00

Yoga Class