1/1

ROK CERKVENIK in TJAŠA LENARČIČ

Rok Cerkvenik je plesno pot začel v plesni šoli Urška pri svojih sedmih letih, kasneje pa kot tekmovalec latinsko-ameriških plesov, dosegel vidnejše uvrstitve doma in v tujini.

Za salso ga je navdušila njegova trenerka LA plesov, Barbara Nagode Ambrož.  Po povabilu Kristine Sicherl v prvo šolo salse, Salsoteco je znanje izpilil z učiteljem iz Londona Elderjem Sanchezom. Kmalu je začel poučevati v plesni šoli Salsoteca, plesni šoli Bolero, klubu Sabor Cubano iz MB in plesni šoli Briljantina. Kasneje je poučeval tudi družabne plese za odrasle v plesni šoli Bolero pod mentorstvom Janje Pušl.
Leta 2012 je s partnerji odprl plesni studio Dancefloor, leta 2020 pa je skupaj s partnerico Varjo stopil na samostojno pot, kjer sta z ekipo ustvarila plesni studio AVENIJAplesa.
Sedaj pa je čas za nova sodelovanja in novo pot, namreč moči bo združil s Hišo Plesa, kjer bo svoje bogato znanje salse in bachate predajal Vam.

Kot Instruktor je poučeval na plesnih festivalih kot so:

Salsa congress MB, Salsa Festival Portorož, Salsa motion weekend, Salsa festival Brno, Salsa congress Lisa 2010, Sarajevo salsa congress, ZOUKTIME Brno, Salsa Latina Istriana, Summer sensual festival, Addicted salsa festival - Romunia, Vienna salsa congress, Magic salsa festival, World salsa meeting - Milano, itd

 

Rok je tudi koreograf pevsko-plesnih nastopov s slovenskimi pevci, kot so Jan Plestenjak, Marko Vozelj, Tanja Žagar, Samuel Lucas itd. Pred časom je veliko nastopal tudi s plesalko in svetovno prvakinjo v hip-hopu Niko Kljun. V zadnjih letih pa je na salsa festivalih in raznih dogodkih nastopal in poučeval skupaj s plesalko Varjo Vitorovič. 


DJ Rocco loco (Rok) je eden najbolj prepoznavnih DJ-jev za Salso in Bachato v sloveniji ter tudi tujini. 
Rok Cerkvenik je tudi edini slovenski salsa plesalec s certifikatom (NPK) nacionalna poklicna kvalifikacija.

 

Njegov moto je: Nekateri ljudje ustvarjajo z besedami, notami ali čopiči. Sam si želim ustvariti nekaj lepega s plesom.

Tjaša Lenarčič je po izobrazbi učiteljica francoščine, je svojo ljubezen do plesa odkrila med treningi ritmične gimnastike, kjer se je prvič spoznala z osnovami baleta. Pri 14 letih, ko je pričela trenirati hip hop, pa se je prepričala, da je ples tisto, kar jo resnično osrečuje. Od takrat naprej jo ples spremlja na vsakem koraku. V svoji bogati plesni zgodovini se je poleg hip hopa aktivno ukvarjala še s show dancom in se v obeh zvrsteh tudi udeleževala različnih tekmovanj. Nekaj časa je trenirala tudi trebušni ples, nato pa se je popolnoma zaljubila v latino ritme in se navdušila zlasti nad salso in bachato. Svoje plesno znanje s tega področja je nabirala pri različnih trenerji po Sloveniji in tujini ter s skupinami Enitan Salsa Dance Ensemble, Lupitas in BachatAna nastopila na mnogih odrih po Evropi. Sedaj se redno udeležuje plesnih festivalov po tujini, kjer nadgrajuje svoje znanje. 

 

V preteklosti je delala kot vaditeljica in sodnica ritmične gimnastike ter vodila plesne urice za otroke. Svoje plesno znanje slase in bachate pa je med drugim delila tudi v Luksemburgu, kjer je nekaj časa živela.