Subvencionirano počitniško varstvo "Plesna jesen v Liberu"

POČITNIŠKO VARSTVO - JESEN.jpg

Libero je bil na »Javnem razpisu za sofinanciranje programov in projektov v MOL  v letu 2021 s področja podpornih storitev v vzgoji in izobraževanju«,  izbran za izvajalca subvencioniranega počitniškega varstva otrok in mladostnikov z aktivnostmi v času šolskih počitnic.

 

Tako bomo v času jesenskih počitnic, od 25. oktobra do 29. oktobra 2021, organizirali počitniško varstvo otrok in mladostnikov, z naslovom


Plesna jesen v Liberu!

Za vas smo pripravili PLESNO, ZABAVNO, RAZNOLIKO in IZOBRAŽEVALNO POČITNIŠKO VARSTVO!

Na voljo sta tako subvencionirano kot samoplačniško počitniško vastvo:

Subvencionirano počitniško varstvo sta omogočila Mestna občina Ljubljana in PD Libero in znaša 30 EUR/teden.

CENA tedenskega varstva: 6 €/dan varstva za prvih 28 otrok oz. 26 €/DAN  za otroke, ki ne izpolnjujejo pogojev za subvencijo oz SAMOPLAČNIKE.

 

Pogoji za uveljavljanje pravice do SUBVENCIONIRANEGA POČITNIŠKEGA VARSTVA:

- otrok mora imeti stalno prebivališce v MOL

- otrok obiskuje 1., 2., 3., 4. ali 5. razred osnovne šole

- oddaja prijavnice – preko spletne povezave, prijava pa bo potrjena ob podpisu izjave staršev in predložitvi potrebnih dokazil za socialno ogrožene otroke

- rok prijave na počitniško varstvo je do zapolnitve mest

- program se bo izvedel ob minimalni prijavi (20 udeležencev) in bo zajemal največ 28 udeležencev na skupino

- varstvo bo potekalo skladno z navodili NIJz-a za preprečevanje širjenja Covid - 19

- udeleženci bodo razdeljeni v dve skupini: mlajšo in starejšo, zaradi lažje prilagoditve programa

Pri prijavi na počitniško varstvo bodo imeli PREDNOST otroci iz socialno ogroženih družin. 

Prijave bomo zbirali
 do zapolnitve mest.

Prijave sprejemamo izključno preko spletne prijavnice, ki se nahaja na dnu spletne strani.

Za vsakega otroka je potrebno izpolniti SAMOSTOJNO oziroma POSAMEZNO prijavnico.

Najkasneje 5 dni pred pričetkom varstva, bo izdelan seznam prijavljenih.

 

Vsi prijavljeni bodo po elektronski pošti prejeli obvestilo o vrstnem redu prijave in ali so upravičeni do subvencije MOL-a.

Za vse, ki se želijo udeležiti samoplačniškega varstva, pa ni nobenih omejitev in pogojev, le izpolnitev prijavnice.

 

 

Vsebina programa

Program PLESNA JESEN V LIBERU temelji na skrbi za fizično in psihično aktivnega otroka skozi ples, s poudarkom na humanih medsebojnih odnosih in sodelovanju ter rušenju komunikacijskih ovir. 


Dan pričnemo z GIBALNO, RAZTEZALNIMI VAJAMI, ki jih povežemo v MEDITACIJO ZA OTROKE. Po uvodnem jutru ter jutranji MALICI bo vsako dopoldne sledil ̋potep ̋ na različne zanimive kraje, kjer bomo pridobivali nova znanja. Program bomo tedensko prilagajali glede na vremenske razmere (vročinski vali ali dež).


Tako bomo naš teden preživeli v ŠMARTINSKEM PARKU, kjer bomo izvajali štafetne igre; obiskali bomo BTC TRŽNICO (nasproti plesnega centra kjer bo potekalo varstvo) in otroke seznanili s pomembnostjo vsega kar vnesemo v svoje telo – z zdravo prehrano;  izvajali bomo poslikavo obraza in otrokom prepustili čas za igro in izkoristek aktivnosti, ki jih ponuja otroško igrišče v BTC CITY-u; v KNJIŽNICI JOŽETA MAZOVCA (Španski borci) bomo obiskali njihovo bralnico in otroke spodbudili k branju; v WOOP PARKU bomo otrokom prikazali nov način zabave preko adrenalina, doživljanje novih načinov gibanja, premagovanje notranjih ovir in strahov; v primeru dežja bomo v prostorih plesne šole organizirali MISELNE IGRE, USTVARJALNE DELAVNICE in IZDELOVANJE INSTRUMENTOV iz odpadnih materialov.


Ob 13. uri bo vsak dan KOSILO, med katerim bomo podajali pozornost tudi BONTONU oz. LEPEMU VEDENJU. V popoldanskem času pa bodo otroci dobili sadno malico.


Po kosilu bo čas počitka, za tem pa PLESNE URICE, na katerih bomo vsak dan poučevali drugo plesno zvrst – od jazz baleta, standardnih in latinsko – ameriških plesov do hip hopa. V času med posameznimi dejavnostmi, zjutraj in ob koncu dneva, bomo ustvarjali V USTVARJALNEM KOTIČKU, kjer bo vse pripravljeno za mlade ustvarjalce in njihovo kreativnost.

 

Predviden urnik

Kot izvajalci programa počitniškega varstva si pridržuje pravico do spremembe vsebin programa.

 

Izvedba programov počitniškega varstva v letu 2021 poteka pod določenimi Posebnimi pogoji, ki smiselno sledijo priporočilom NIJZ za preprečevanje okužbe koronavirusa (epidemije Covid-19)

POČITNIŠKO VARSTVO - JESEN (2).jpg
 

Termin varstva in cenik

V TERMINU POČITNIŠKEGA VARSTVA bosta na voljo dve skupini. Udeleženci pa bodo razdeljeni v dve skupini - mlajšo in starejšo:

  • Termin: od 25.10.2021 do 29.10.2021

CENA tedenskega varstva: 6 €/dan varstva za subvencionirano varstvo oz. 26 €/DAN  za otroke, ki ne izpolnjujejo pogojev za subvencijo oz SAMOPLAČNIKE.

 

Pogoji za uveljavljanje pravice do SUBVENCIONIRANEGA POCITNIŠKEGA VARSTVA:

- otrok mora imeti stalno prebivališce v MOL

- otrok obiskuje 1., 2., 3., 4. ali 5. razred osnovne šole

- oddaja prijavnice – preko spletne povezave, prijava pa bo potrjena ob podpisu izjave staršev in predložitvi potrebnih dokazil za socialno ogrožene otroke

- rok prijave na počitniško varstvo je do zapolnitve mest

- udeleženci varstva, bodo zaradi boljše izvedbe varstva razdeljeni v dve skupini: mlajšo in starejšo

Udeležba počitniškega varstva je na lastno dogovornost. Pogoje udeležbe lahko najdete na naslednji povezavi: IZJAVA UDELEŽENCEV

Pri prijavi na počitniško varstvo bodo imeli PREDNOST otroci iz socialno ogroženih družin. 

Prijave bomo zbirali
 do zapolnitve mest,  izključno preko SPLETNE PRIJAVNICE.

Za vsakega otroka je potrebno izpolniti SAMOSTOJNO oziroma POSAMEZNO prijavnico. 

 

Vsi prijavljeni bodo po elektronski pošti prejeli obvestilo o vrstnem redu prijave in ali so upravičeni do subvencije MOL-a.

Za vse, ki se želijo udeležiti samoplačniškega varstva, pa ni nobenih omejitev in pogojev, le izpolnitev prijavnice.

 

Cilji programa

Udeležencem bomo približali zdrav način življenja, ter jih naučili strpnosti in medsebojne solidarnosti, naučili jih bomo kako kvalitetno preživljati prosti čas, da računalnik ni »center našega življenja« , da lahko na prijazen, duhovit, aktiven način razvijamo kvalitetno družabno življenje med otroci ob tem pa jim bomo prenesli tudi veliko novih neformalnih znanj, ki jim bodo popestrila in obogatila življenje. 

Glede na izkušnje, ki jih imamo z delom z otroki, smo prišli do ugotovitve, da otroci v današnjih, »modernejših časih »– kljub vsej široki ponudbi največkrat razne tehnologije, ne znajo komunicirati med seboj in navzven, niso dovolj iznajdljivi, praktični, predvsem pa otrokom manjka smisla za druženje, premalo je med njimi družabnosti in zavedanja o pomembnosti zdravja tako psihičnega kot zavedanja svojega fizičnega telesa. 

Z našo organizacijo plesnih počitnic jim bomo približali manjkajoče in jim omogočili zdravo in poučno preživljanje počitnic v naši družbi. Naučili jih bomo veliko novega in koristnega za življenje skozi glasbo, ples in zabavo, ki jo manjka v vsakdanu. Danes se otroci predvsem zatekajo pred računalnike, prosti čas preživljajo s telefonom v roki, ne znajo se več pogovarjati, pač pa tipkajo … in namesto da sončne dni izkoristijo za druženje s prijatelji, glasno smejanje in fizične aktivnosti, sedijo pred računalnikom in čakajo kdaj jih bo kdo ?kliknil?.

Zato bomo otroke vrnili nazaj v naravo/družbo in jim približali kako pomembno je, da skrbijo zase. 

Naš cilj jih je naučiti in jim približati socialno življenje, pokazati in jih naučiti kako delovati v skupinah ter znati prisluhniti željam in besedam, eden-drugemu. Kako si med seboj pomagati in sodelovati, predvsem pa bomo otroke naučili sočutja in razumevanja drug - drugega, hočemo, da spoznajo kako zabavno je pogovarjati se in govoriti šale ter se družiti, brez tekmovalnosti – samo igrati se. 

Predvsem želimo mladim pokazati koliko zabave je brezplačne in kako preprosto je preživeti dan v naravi, s plesom in petjem ter igro. Otrokom bomo približali svet – svet veselja, smeha in druženja. 

Pokazali jim bomo, da obstajajo vesele oblike druženja, da je plesna šola otrokom lahko drugi dom, kjer se veselimo, kjer se smejimo in plešemo in za trenutek pozabimo na težave, ki nas težijo doma – in otrokom narišemo nasmeh na obraz in mu obogatimo njegovo življenje. 

Otroci danes nujno potrebujejo prostor, kjer se počutijo varne, brezskrbne in s se s svojimi vrstniki skozi glasbo, ples in veselje učijo novih, za življenje pomembnih stvari. Otroke bomo naučili, da za koristno preživljanje dneva ne potrebujejo dragih igrač, telefonov niti računalnikov – ampak prijatelje, ki jih bodo lažje pridobili z na novo pridobljenimi znanji , kajti novo pridobljena znanja jih bodo opremila za samozavestnejše, bolj odločno vstopanje v vsakdanje življenje.

 

Prehrana otrok

Vsi udeleženci bodo imeli ves čas na voljo neomejeno količino vode ter negaziranih in brezalkoholnih pijač (sok, ledeni čaj,…)

V Libero dance center nam bodo vsak dan ob 13:00 dostavili pripravljeno kosilo 
(dnevna juha, glavna jed, solata/ sladica ter sok) 


Dopoldne bomo imeli malico, ki jo bomo pripravili v čajni kuhinji plesnega centra, 
kjer bomo izvajali program: 
musli z jogurtom, corn flakes z mlekom, mlečni riž, polnozrnata žemlja s sirovim namazom, …

Popoldne pa bo sledil sadni obrok.

POČITNIŠKO VARSTVO - JESEN (3).jpg
 
logotip mesto.jpg

Subvencionirano počitniško varstvo Plesna jesen je omogočila: