2020_08_06_Libero_Studio_Photoshoot_134.
2020_08_06_Libero_Studio_Photoshoot_114.
2020_08_06_Libero_Studio_Photoshoot_127.

NIKA BURAZER

Nikina plesna pot se je pričela pri 4ih letih. Srečala se je z različnimi plesnimi zvrstmi, med njimi so balet, jazz balet, disco dance, latinsko-ameriški plesi in hip hop.

 

Njeno največjo radovednost in ljubezen je vzbudil hip hop. Na svoji poti je trenirala pod večletnim mentorstvom Anžeta Škrubeta, Aleša Trdina, Žiga Mlakarja itd.

Vsako leto odleti po nova znanja tudi čez lužo, največkrat v Los Angeles (Millenium dance complex, Movement lifestyle, Debbie Reynolds dance studio itd.)

 

Nika je pred petimi leti zaključila svojo tekmovalno kariero, med katerosi je priplesala naslov državne, evropske in svetovne prvakinje v kategorijah jazza, hip hopa in disca.

Kot plesalka je svoj talent zastopala na mnogih televizijskih projektih (Znan obraz ima svoj glas, Slovenija ima talent, Viktorji, EMA, Zvezde plešejo, MAC Awards, itd.), odmevnih dogodkih in odrih domačih ter tujih glasbenih artistov (Severina, Jelena Karleuša, XIA, Nataša Bekvalac, Magnifico…).

 

Svoje znanje predaja že od 17. leta, poučevala je v različnih slovenskih plesnih šolah in na mednarodnih delavnicah. Lansko leto je postala del plesne družine Libero, kjer s svojo energijo motivira in predaja znanje članskim ter mladinskim tekmovalcem.

Biti koreografinja in pedagoginja jo kreativno izpolnjuje, pri čemer z užitkom spremlja rast svojih plesalcev.

 

Pri plesu pa jo najbolj osrečuje doživljanje kontrastov vseh emocij in svoboda gibanja.