2020_08_06_Libero_Studio_Photoshoot_185.
2020_08_06_Libero_Studio_Photoshoot_172.
2020_08_06_Libero_Studio_Photoshoot_189.

MATEJ PRITEKELJ

Ples mu je bil položen v zibelko,  saj prihaja iz plesne družine. Prvih plesnih  korakov  se je naučil  pri sedmih letih pod mentorstvom njegovega očeta Mirana Priteklja , ki ga je  kasneje tudi usmerjal na njegovi plesni in tekmovalni poti v Standardnih in Latinskoameriških plesih.

Leta 2003, ko je zmagal prvo državno prvenstvo  v kategoriji pionirjev, je spoznal, da je ples tisto, v čemer res uživa. Od takrat  pa do sedaj je osvojil 24 naslovov državnih prvakov v petih standardnih plesih, petih latinskoameriških plesih in kombinaciji 10ih plesov. Leta 2014 sta s plesalko na tekmovanju WDC AL Open World 10 Dance Championship  osvojila naslov svetovnih prvakov v kategoriji do 21 let in pa 4. mesto na istem tekmovanju  v članski kategoriji. Zastopal je barve Slovenije, Madžarske in ZDA. Njegovi dosedanji trenerji so (bili) oče Miran Pritekelj, Nataša Ambrož, Zoran Plohl, Matej Krajcer, Fredi in Daniela Novak, Domen Krapež, Andrej Škufca in Melinda, Alexandria Hawkins, Richard Porter, …

Nastopal je v številnih televizijskih oddajah ter se predstavil na različnih prireditvah (Spet doma, Umko, Dobro jutro, Vid in Pero Show, Aktualov dan žena, Aktualov rojstni dan...). V letih  2018 in 2019 je v sodelovanju s Katja Dance Company kot  glavni plesalec  nastopal tudi v dveh plesno-gledaliških predstavah »Življenje je vrednota« in »Project X«, kjer se je preizkusil tudi v vlogi koreografa stilov jazz, modern in contemporary.

Poleg tekmovalne kariere poučuje družabne plese, salso, bachato in kizombo, koreografira in pripravlja mladoporočence za njihove poročne plese, nastopa na obletnicah, rojstnodnevnih zabavah in raznih drugih prireditvah.