2020_08_06_Libero_Studio_Photoshoot_161.
2020_08_06_Libero_Studio_Photoshoot_153.
2020_08_06_Libero_Studio_Photoshoot_168.

KATJA PISLAK

Svojo plesno pot je začela z otroškim rajanjem v plesni šoli Urška, kjer je potem tudi plesno odraščala vse do konca srednješolskih let. Svoje plesno znanje ji je predajala Mimi Marčac Mirčeta (v zadnjih letih pa tudi Blaž Godec in Jure Gostinčar.) S skupino so se udeleževali državnih in mednarodnih tekmovanj v jazz baletu, izoblikovala so se tesna prijateljstva in veselje do plesa je postal del vsakdana. Vmes je svojo plesno tehniko izpopolnjevala tudi v baletni šoli Pirueta, kjer ji je klasičen balet prirasel k srcu in postal pomemben del plesnega znanja.

 

Tudi v času študija se je našel čas za ples. V plesni šoli Libero je redno obiskovala balet pri Urši Grm Murko in treninge moderna Lucije Velkavrh.

Hkrati je bila dejavna tudi pri plesni skupini Pike, pod vodstvom Špele Režek, kar je še dodatno obogatilo  njeno plesno znanje jazz baleta.

Ples ji je dal priložnost, da je že kot majhna nastopila v televizijskih otroških oddajah, na različnih prireditvah, zadnjih nekaj let pa je tudi del ekipe magičnega gledališča Serpentes, s katerim zapleše na različnih dogodkih tako v Sloveniji kot tudi v tujini.

V letu 2020 pa svoje plesno znanje izpopolnjuje tudi na strokovnem usposabljanju Plesne Zveze Slovenije za strokovnega delavca športnega treniranja modernih tekmovalnih plesov.

 

Plesni vsakdan ji je prinesel ogromno discipline, saj je bilo potrebno veliko organizacije v kombinaciji s šolo in študijem in je za to izkušnjo neskončno hvaležna. Ples ji je vedno predstavljal sprostitev, tako za telo kot misli, hkrati pa je bila tako v vsakdanjem stiku z gibanjem, razgibavanjem telesa, krepitvijo mišic in uma in zraven vsega spletla najboljša prijateljstva. Zdaj z veseljem predaja plesno znanje mlajšim ter v njih vzbuja veselje do gibanja, plesa, glasbe in druženja.