2020_08_06_Libero_Studio_Photoshoot_085.
2020_08_06_Libero_Studio_Photoshoot_090.
2020_08_06_Libero_Studio_Photoshoot_094.

JERCA ŽVANUT

V Liberu spremlja in skrbi predvsem za razvoj naših najmlajših. Letos mineva že 5. leto odkar svoje znanje in ljubezen do plesa predaja malčkom, starim od 3. leta dalje

.

Sama je svoje prve korake jazz baleta pričela v Plesni šoli Urška pri Mimi Marčac Mirčeta, v nadaljnjih letih pa svoje plesno znanje gradila pri različnih plesnih pedagogih, kot so Blaž Godec, Jure Gostinčar, Lucija Velkavrh, Urša Grm Murko, Špela Režek in drugi. V času svoje tekmovalne kariere si je priplesala številne uspehe na državnih, evropskih ter svetovnih prvenstvih in festivalih. Na svoji plesni poti se je spoznala z različnimi plesnimi zvrstmi od jazz baleta, moderna, baleta, cheer jazza pa vse do hip hopa in družabnih plesov.

Poleg plesa ji veliko pomeni tudi stalno izpopolnjevanje na področju vzgoje in izobraževanja. S tem razlogom se je po končani gimnaziji Bežigrad vpisala na Pedagoško fakulteto v Ljubljani, diplomirala in postala profesorica razrednega pouka. Trenutno zaključuje magistrski študij za poučevanje na razredni stopnji z angleščino na PeF-u, prav tako pa je vključena v strokovno usposabljanje za pridobitev naziva učitelj plesa, ki ga organizira Plesna zveza Slovenije v sodelovanju s Fakulteto za šport.

Kot pravi sama, najbolj uživa v delu z otroki, saj jo brezmejna otroška igrivost in domišljija neprestano spodbujata h kreativnosti in iskanju novih idej. V plesni šoli Libero tako poučuje otroke v programih Plesni mix, Gibi z libi, Angleščina skozi ples, Libi žur ter Jazz balet.