Podari del dohodnine PD Libero

Podatki o davčnem zavezancu:

(vpišite 8 mestno številko)

Zahteva za namenitev dela dohodnine:

Dohodnino želim nameniti:

arrow&v

Odstotek, ki ga želim nameniti:

arrow&v

Podpis:

*PODPIŠITE SE NA ČRTO V SIVEM OKVIRJU (NA MIŠKI KLIKNITE IN DRŽITE LEVI GUMB, ČE STE NA MOBILNEM APARATU SE PODPIŠITE S PRSTOM):

DOBRODOŠLI V AKCIJI PODARI DEL DOHODNINE PLESU

Vsak davčni zavezanec rezident lahko nameni do 0,5 % dohodnine tudi za financiranje športnih društev, ki imajo status društva v javnem interesu. Takšna donacija za vas ne predstavlja nobenega stroška, saj gre za dohodnino, ki jo sicer plačate državi.

Donirate v naslednjih korakih:
1. Izpolnite vsa polja
2. Podpišite zahtevo
3. Potrdite strinjanje o obdelavi osebnih podatkov in pooblastilo za oddajo zahteve na pristojni finančni urad
4. Kliknite »ODDAJ ZAHTEVO«

PD Libero se zavezuje, da bo pri uporabi osebnih podatkov v celoti upošteval veljavno zakonodajo, ki zagotavlja varstvo osebnih podatkov.

VEČ O DONACIJAH DOHODNINE

PD Libero bo zahtevo za namenitev dela dohodnine na FURS dostavil najkasneje do 31.12.2020.

Davčni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja.

Potem ko se obrazec odda, je na vsakem naslednjem Informativnem izračunu dohodnine na koncu obrazložitve navedeno, kateremu upravičencu se namenja % dohodnine, naveden je tudi znesek donacije.

 

PODARI PREKO APLIKACIJE E-DAVKI

 

Zavezanec lahko zahtevo za namenitev dela dohodnine odda tudi elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki, kjer sta na voljo 2 možnosti:

  • Registracija z digitalnim potrdilom na spletni strani FURS_vstop,

  • Prijava z uporabniškim računom in geslom: na spletni strani FURS_vstop se za prvo prijavo vnese davčna številka in epoštni naslov, na katerega se nato prejme geslo za dostop; zahtevan je še vnos številke z dokumenta IID (Informativni izračun dohodnine), ki ga zavezanec prejme vsako leto. Pri vsaki naslednji prijavi se vnese samo davčna številka in geslo.

Na vstopni strani je potrebno izbrati »Podatki o zavezancu« in nato »Namenitev dela dohodnine«, kjer se vpiše davčno številko društva in %, ki se namenja društvu ter klikne »Oddaj vlogo«.