Poletna plesna šola 2020 za odrasle

Če poletje preživljate v mestu, vam le to ponuja številne plesne zabave, ki se odvijajo po različnih lokacijah v Ljubljani. 

In čas je, da jih ne opazujete le s strani ampak se tudi sami zavrtite na plesišču in prepustite plesnim ritmom. Potrebujete le nekaj osnovnih korakov, ki jih lahko različno prepletate med seboj in prav vsi boste lahko preplesali poletne večere v mestu.

Za vas smo pripravili INTENZIVNE poletne plesne tečaje, ki bodo potekali od PONEDELJKA do ČETRTKA, v prostorih plesnega centra Libero. 

Vsi tečaji bodo potekali v manjših skupinah, da se bomo lahko posvetili prav vsakemu izmed vas. Vadba pa poteka pod določenimi posebnimi pogoji, ki smiselno sledijo priporočilom NIJZ za preprečevanje okužbe koronavirusa (epidemije Covid-19).

Cena tečajev znaša 35 €/osebo ali 60€/par za 4 vaje po 90 minut. Vsi tečaji potekajo pod vodstvom licenciranih in strokovno usposobljenih plesnih učiteljev.

Tečaj DRUŽABNIH PLESOV ter tečaj za svate

 

Poskrbite, da se boste lahko vedno odzvali povabilu na ples!

Osnovno znanje družabnih plesov je del splošne razgledanosti in vsem nam je znano, da ples povezuje, zbližuje predvsem pa osrečuje. 

Intenzivni tečaj družabnih plesov, je namenjen vsem, ki se želite v štirih dneh naučiti osnovne korake FOXTROTA oz quickstepa, DISCO FOXa, POČASNEGA in HITREGA VALČKA; nekaj korakov BLUESA, za dodatek pa še korake v ritmu CHA CHA CHAja. 

Pridite v dvoje ali sami; število mest v skupini je omejeno, saj se želimo prav vsakemu izmed vas posvetiti in poskrbeti, da se naučite kar se da veliko.

In ne pozabite: Za učenje plesa ni nikoli prepozno! Ne odlašajte!

TERMINI intenzivnega tečaja DRUŽABNIH PLESOV 2020:

- 29.6. - 2.7. - od 19:00 do 20:30

- 3.8 - 6.8 - od 19:00 do 20:30

 

Tečaj LINIJSKE SALSE

Prav vsi se težko upremo vročim ritmom salse. Čas je, da se opogumite in se naučite vsaj nekaj osnovnih figur, ki jih boste lahko med seboj kombinirali in z njimi blesteli na plesišču.

Oče salse je kubanski ples »Son«, eleganten ples v paru, ki je prodrl v svet kot glasbena zvrst v začetkih 20. stoletja, kasneje pa se je pod vplivom mamba, chacha-ja in rock'n rolla v Ameriki razvijal naprej.

 

Pri linijski salsi pogosto pravimo, da je plesalka kot nekakšna slika, katero želi plesalec  predstaviti v najlepši luči, ona pa kot večina deklet  pri tem neizmerno  uživa. Je športno-eleganten ples za katerega je značilno, da se plesalca gibljeta v liniji po namišljeni črti, tako v odprti kot zaprti drži. Pridite v dvoje ali sami!

TERMINI intenzivnega tečaja LINIJSKE SALSE 2020:

- 6.7. - 9.7. - od 19:00 do 20:30

- 27.7 - 30.7 - od 19:00 do 20:30

 

Tečaj BACHATE

Bachata je ples ki prihaja iz Dominkanske republike in  se je  razširil tudi v druge dele Latinske Amerike, kjer ga smatrajo kot narodni ples.  Kasneje v 21. Stoletju se je širil tudi skozi  Evropo, kjer se je skupaj z glasbo spreminjal in razvijal naprej.

 

Obstaja več različnih stilov bachate, dominikanski stil je izviren in se pleše pretežno v odprtem položaju s poudarkom na » foot worku«,  kasneje pa se je razvil še tako imenovani sensual bachata stil, ki se pleše v zaprtem položaju/zaprti drži.

Skupaj se bomo naučili osnove dominikanskega stila bachate, kar pomeni osnovni footwork v odprti drži.

 

Ko osvojimo osnove le te pa se bomo skupaj približali s povezavo v senzualno bachato, kjer sta plesalca v tesnejšem kontaktu.

TERMIN intenzivnega tečaja BACHATE 2020:

- 20.7. - 23.7. - od 19:00 do 20:30

 

Tečaj SOLO LATINO

Za vse tiste, ki si želite plesati a ne morete prepričati vašega partnerja, da se vam pridruži?

Ali pa ste preprosto samske oziroma rade plešete same?

Potem je tečaj SOLO LATINO prava izbira za vas.

V tečaju solo Latina boste dobili priložnost, da se v štirih dneh spoznate z osnovami in osnovnimi kombinacijami latinsko - ameriških plesov.

Vsak dan se boste uro in pol spoznavali z enim od teh plesov: Cha cha cha, Jive, Salsa in pa romantična Rumba.

Število mest v skupini je omejeno, saj se želimo prav vsakemu izmed vas posvetiti in poskrbeti, da se naučite kar se da veliko.

In ne pozabite: Za učenje plesa ni nikoli prepozno! Ne odlašajte!

 

TERMINI intenzivnega tečaja SOLO LATINO 2020:

- 10.8. - 13.8. - od 19:00 do 20:30

 

Tečaj KIZOMBE

Kizomba  prihaja iz Angole, kjer  je nastala  v času 80ih let in predstavlja  mešanico  njenih predhodnikov - Sembe, Compe in Argentinskega tanga. Pleše se tesno skupaj v paru  na afriško zvrst glasbe, s poudarkom na mehkih gibih in povezanostjo med plesalcema.

Število mest v skupini je omejeno, saj se želimo prav vsakemu izmed vas posvetiti in poskrbeti, da se naučite kar se da veliko.

In ne pozabite: Za učenje plesa ni nikoli prepozno! Ne odlašajte!

TERMINI intenzivnega tečaja KIZOMBE 2020:

- 24.8. - 27.8. - od 19:00 do 20:30

Libero Dance Center

BTC, ŠMARTINSKA C. 152, hala E, LJUBLJANA

(zgradba, v kateri je C&A - vhod zadaj)

Tel: 059 05 00 99  041 73 98 33

Email: info@liberodancecenter.si