NIKA BURAZER

Nikina plesna pot se je pričela pri 4ih letih s “plesnimi uricami’’ v vrtcu. V začetku osnovne šole je začela jemati ples bolj resno pod  mentorstvom Saše Volk, ki je bila več kot 10 let njena trenerka ter jo vzpodbudila k jazz baletu, disco dancu in hip hopu. Srečala se je tudi z drugimi plesnimi zvrstmi kot sta balet in latinsko- ameriški plesi.Ker pa je bila kot pubertetnica radovedna in imela trdno voljo za stvari, ki so jo veselile se je odločila, da si s hip hopom želi ustvariti kariero. Naslednji dve leti je trenirala pod vodstvom Gene Zenelija. Istočasno pa je obiskovala treninge Matica Zadravca, ki je takrat učil v Urški Domžale. Kmalu za tem se je udeležila avdicije v plesni šoli Maestro in štiri leta pot nadaljevala pod mentorstvom Anžeta Škrubeta.
 

Tam je njena želja postati poklicna plesalka in koreorafinja še bolj zrasla. Z željo poskusiti še kaj drugega, se je odločila za občasen obisk delavnic v Artifexu in vzljubila še drugačen stil. Dobrih 5 sezon je trenirala pri Žigi Malakrju in Alešu Trdinu, vsako leto pa odleti po nova znanja tudi drugam po svetu, največkrat v Los Angeles (Millennium dance complex, Movement lifestyle, Debbie Reynolds dance studio itd.)
Pred tremi leti je zaključila svojo tekmovalno kariero med katero je dosegala naslove državne, evropske in svetovne prvakinje v kategorijah jazza, hip hopa in disca. Kot plesalka je svoj talent predstavila na mnogih televizijskih projektih (Znan obraz
ima svoj glas, Slovenija ima talent, Viktorji, EMA, Zvezde plešejo, itd.), odmevnih dogodkih ter ob boku domačih kot tujih glasbenih artistih (Severina, Jelena Karleuša, XIA, Nataša Bekvalac, Magnifico,…).


Nika predaja svoje znanje že od 17. leta, poučevala je v različnih slovenskih plesnih šolah in imela kar nekaj mednarodnih delavnic. V letu 2019 pa je postala del plesne družine Libero, kjer s svojo energijo motivira in poučuje članske ter mladinske
tekmovalce. Biti koreografinja in pedagoinja jo kreativno izpopolnuje in z užitkom spremlja rast svojih varovancev. Pri plesu jo najbolj osrečuje doživljanje kontrastov vseh občutkov in svoboda gibanja.

Libero Dance Center

BTC, ŠMARTINSKA C. 152, hala E, LJUBLJANA

(zgradba, v kateri je C&A - vhod zadaj)

Tel: 059 05 00 99  041 73 98 33

Email: info@liberodancecenter.si