NIK KIDRIČ 

Plesalec, koreograf in umetnik, ki se je rodil v Postojni.

Ljubezen do plesa, ga spremlja že od 10.leta in se je zaradi vsakoletnega udeleževanja izobraževanj ter tekmovanj v plesnih prestolnicah (Amsterdam, London, Los Angeles, Berlin) razvila tudi v ljubezen do slikanja, drugačnosti in potovanj. 

Skozi leta se je izpopolnjeval in iskal način gibanja, ki najbolj ustreza njegovi telesni govorici. Na potovanjih v deželah tretjega sveta je vzljubil show plat plesne scene in kot plesalec ter koreograf bil del umetniških točk v različnih show klubih na Kitajskem. Burleska je tako osvojila njegovo srce.

Kot pedagog je redno poučeval na slovenskih plesnih tleh in mednarodnih delavnicah, od hip hopa in ostalih subkultur do jazza, jazz funka in waackinga.

Trenutno se najbolj posveča "VOGUE" in "FEMININE SHOW" stilu, ki izpopolnjujeta del njegove osebnosti in ga osvobajata. Njegov kreativni proces pušča telesu, da se spontano odzove na glasbo in tako ohranja unikatnost gibov ter razvoj novih.

Svoje plesalce vedno bodri in sam pravi, da je življenje prekratko, da bi zamudili neopisljive občutke, ki jih lahko občutimo šele takrat, ko premagamo strah pred samim seboj.

 

 

Ples je zanj svet fantazij. Svet, kjer je dovoljeno vse in prepovedano nič. Lahko se pretvorimo v kogar koli, izražamo vsa mogoča čustva, si dovolimo spustiti zavore in preprosto biti. V današnji družbi je še vedno veliko stvari nesprejemljivih, zatrtih, celo obsojanih. Tako smo v konstantnem precepu med doseganjem družbene norme in ostati zvest samemu sebi. Srečen sem, ker sem z izražanjem skozi gib pridobil dimenzijo življenja, kjer lahko družbene norme pustim na strani in se prepustim osvobajajočim občutkom, ki jih omogoča ples.

Libero Dance Center

BTC, ŠMARTINSKA C. 152, hala E, LJUBLJANA

(zgradba, v kateri je C&A - vhod zadaj)

Tel: 059 05 00 99  041 73 98 33

Email: info@liberodancecenter.si