KATJA PISLAK

Svojo plesno pot je začela z otroškim rajanjem v plesni šoli Urška, kjer je tudi plesno odraščala vse do konca srednješolskih let. Svoje plesno znanje ji je predajala Mimi Marčac Mirčeta (v zadnjih letih pa tudi Blaž Godec in Jure Gostinčar). S skupino so se udeleževali  državnih in mednarodnih tekmovanj v jazz baletu, izoblikovala so se tesna prijateljstva in veselje do plesa je postal del vsakdana. Vmes je svoje plesno tehniko izpopolnila tudi v baletni šoli Pirueta, kjer ji je balet prirasel k srcu in postal pomemben del plesnega znanja.
Tudi v času študija se je najdel čas za ples, v plesni šoli Libero je redno obiskovala balet pri Urši Grm in jazz classe Lucije Velkavrh, se medtem udeležila državnega in evropskega tekmovanja v duo modernem plesu. Hkrati je bila dejavna tudi pri plesni skupini Pike, pod
vodstvom Špele Režek, kar je še dodatno dopolnilo njeno plesno znanje jazz baleta. Ples ji je dal priložnost, da je že kot majhna nastopila v televizijskih otroških oddajah, na različnih prireditvah, v zadnjih letih pa je postala tudi del ekipe magičnega gledališča Serpentes, s katerim zapleše na različnih dogodkih tako v Sloveniji kot v tujini.

 

Plesni vsakdan ji je prinesel ogromno discipline, saj je bilo potrebno veliko organizacije v kombinaciji s šolo in študijem in je za to izkušnjo neskončno hvaležna. Ples ji je vedno predstavljal sprostitev, tako za telo kot misli, hkrati pa je bila tako v vsakdanjem stiku z gibanjem, razgibavanjem telesa, krepitvijo mišic in uma in zraven vsega spletla najboljša prijateljstva. Zdaj z veseljem predaja plesno znanje mlajšim ter v njih vzbuja veselje do gibanja, plesa, glasbe in druženja.

Libero Dance Center

BTC, ŠMARTINSKA C. 152, hala E, LJUBLJANA

(zgradba, v kateri je C&A - vhod zadaj)

Tel: 059 05 00 99  041 73 98 33

Email: info@liberodancecenter.si